Noidat (The Witches of Eastwick/1987) John Updiken romaaniin perustuvassa, George Millerin ohjaamassa kauhukomediaklassikossa naiset ovat kauniita ja miehet pirullisia. Kolme eronnuta naista, taiteilija Alexandra Medford (Cher), kuuden lapsen yksinhuoltajaäiti Sukie Ridgemont (Michelle Pfeiffer) ja sellisti Jane Spofford (Susan Sarandon) haaveilevat täydellisestä miehestä. Pian sellainen ilmestyykin Eastwickiin: salaperäinen ja hieman erikoinen Daryl Van Horne (Jakc Nicholson), joka viettelee koko kolmikon asumaan kanssaan kartanoon. Naiset alkavat pian huomata itsessään salaperäisiä voimia, eikä Darylkaan ole sitä miltä aluksi vaikuttaa...
Olen pitkään halunnut nähdä tämän elokuvan ja onnistuinkin löytämään sen kirjastosta videokasetilla, jossa kuvanlaatu ei ollut erityisen hyvä, mutta se ei erityisesti katsomista haitannut. Mietin aluksi, olisiko elokuva pelottava, mutta ei Noidat mikään kauhuelokuva todellakaan ole. Mukana on enemmän romantiikkaa ja kaikenlaisia kummallisia tapahtumia eivätkä erikoistehosteet ole mitään erityisen näyttäviä. Pienilläkin jutuilla saadaan silti kaikenlaista hauskaa aikaiseksi. Jack Nicholson sopii Van Hornen rooliin täydellisesti ja elokuva on häneltä kaikin puolin erinomainen veto. Cher, Sarandon ja Pfeiffer ovat niin ikään mainioita noitien rooleissa. Van Hornelle on kirjoitettu mainioita repliikkejä, joille tulee kyllä naureskeltua. Noitatemput ovat myös ihan kivoja, erityisesti kirsikkatemppu oli aika erikoinen ja sinänsä hauskakin veto (joskin kaikkein herkimmille tulee varmasti paha olo kirsikkamehun lentäessä) voodoo-nukesta puhumattakaan. Odotin loppuun hieman näyttävämpää showdownia eikä lopputaistelu loppujen lopuksi ollut mitenkään erityisen hätkähdyttävä. Loppuratkaisu, 18 kuukautta tapahtumien jälkeen oli kyllä ihan hauska ja elokuvassa oli muutenkin monia mainioita kohtauksia. Noidat on kieltämättä erikoinen ja hieman outo elokuva, mutta kyllä tämä oli ihan näkemisen arvoinen.

Sain viimein Kummisedän kirjastosta ja aion katsoa sen heti alkuviikosta! Muuten pidän kyllä nyt elokuvista hieman taukoa, sillä YO-kirjoitukset alkavat maanantaina ja keskittyminen on panostettava kokonaan niihin valmistautumiseen. Mutta kyllä yksi Kummisetä sinne väliin saadaan ujutettua!