Hurjapäät (The Wild One/1953) Marlon Brando esittää läpimurtoelokuvassaan moottoripyöräjengin kapinallista johtajaa Johnnya. Jengi ajelee pitkin maanteitä, kunnes pysähtyy erääseen pikkukaupunkiin. Siellä Johnny tapaa kiinnostavan tytön (Mary Murphy) ja joutuu selkkauksiin niin toisen moottoripyöräjengin kuin kaupunkilaistenkin kanssa. Hurjapäät ei ollut mitenkään erityisen hyvä tai edes mielenkiintoinen elokuva, mutta katsoin tämän lähinnä Brando-yleissivistyksen takia. Juoni ei ole mitenkään erityisen jännittävä ja tapahtumatkin ovat melko irrallisia. Elokuva on ehdottomasti aikansa vanki, mistä kielivät niin studiossa kuvattujen kohtausten huonous kuin koko moottoripyöräjengiteema. Elokuva ei ole kovin pitkä, joten kyllä tämän kanssa sai ihan hyvin sen alle puolitoistatuntisen kulumaan. Hurjapäät ei ole huono elokuva, mutta aihepiirit eivät kiinnostaneet ainakaan minua eikä juonessa ole mitään ihmeellistä. Marlon Brandossa on kyllä karismaa ja osa muistakin näyttelijöistä oli ihan hauskoja.

Laivauutisia (The Shipping News/2001) Lasse Hallströmin ohjaamassa, F. Annie Proluxin Pulizer-palkittuun samannimiseen kirjaan perustuvassa draamassa seurataan Quoylen (Kevin Spacey) melko mitäänsanomatonta elämää. Kaikessa epäonnistunut Quoyle löytää kuitenkin elämäänsä onnea Petalin (Cate Blanchett) muodossa. Vaimo tosin hylkää miehensä yhtä nopeasti kuin on löytänytkin ja jättää yhteisen lapsenkin Quoylen yksin huollettavaksi. Myöhemmin Petal kuolee kolarissa, mutta hänen laittomaan adoptioon myymänsä tytär sentään löydetään. Kun Quoylen isäkin vielä kuolee, saapuu paikalle hänen tätinsä Agnis (Judi Dench) joka on muuttamassa Quoylen suvun maille Newfoundlandiin ja pyytää Quoylea tyttärineen mukaansa. Newfounlandissa alkaa uusi elämä ja Quoyle löytää työn lisäksi uuden rakkauden, yksinhuoltaja Wavey Prowsen (Julianne Moore) ja alkaa elää kaikin puolin parempaa elämää.
Minulla ei ollut juuri mitään odotuksia elokuvaa kohtaan, kun en ole Laivauutisia-kirjaakaan lukenut. Halusin oikeastaan katsoa tämän Kevin Spaceyn takia ja onnistuin yllätyksekseni löytämään elokuvan videokasetilla kirjastosta, joten lainasin ja katsoin. Ihmettelin jopa, mistä elokuvan nimi oikein tulee (Quoyle joutuu kirjoittamaan Newfounlandissa työkseen laivauutisia paikalliseen lehteen), mutta katsottuani filmin pystyn palauttamaan sen mieleeni positiivisena kokemuksena. Elokuva ei todellakaan ole mikään paras näkemäni, mutta pari tuntia vierähti kuin siivillä Quoylen edesottamuksia seuraillessa. Maisemat ovat todella upeita ja tapahtumapaikat muutenkin sympaattisia. Taustamusiikkikin tuki tarinaa hyvin. Elokuvan hahmot jäivät kuitenkin melko pinnallisiksi itse Quoylea lukuunottamatta ja hänen ja Waveyn suhdetta olisi pitänyt esittää ja käsitellä enemmän, jotta se olisi ollut tietyllä tapaa uskottavampi. Nyt ihmissuhteet elokuvassa jättivät vähän kylmiksi. Näyttelijät ovat todella hyviä ja hahmoja on muutenkin paljon. Quoylen suvusta löytyy kiinnostavia yksityiskohtia. Laivauutisia oli kuitenkin hyvä elokuva, joten ehkäpä vielä joskus tartun kirjaankin.

Tänään kirjoitukset päättyivät taas vähäksi aikaa. Eilen ollut englannin kuuntelu oli oikeasti vaikein koskaan kuuntelemani - jopa yksi enkunopettaja sanoi kuuntelua kamalaksi. Minun kielitaidostani tuo ei kyllä kerro yhtään mitään, tuli sieltä mikä tulos hyvänsä. Intianenglantia! Eihän sitä edes kuule missään! Toivon parasta, pelkään pahinta. Englanti jatko-opintomahdollisuutena on kuitenkin minusta kiinnostava ja mahdollinen, joten kyllä harmittaa, jos nuo kirjoitukset menevät nyt huonosti. Saksan kuuntelu sen sijaan oli hyvä ja oikein perustasoinen ja sain mielestäni melko paljon oikeita vastauksia kasaan. Siinä ei ollut mitään ongelmaa, mutta tuo englanti... no, kirjallisessa korjataan, jos tuo nyt alakanttiin menikin. Ja pisterajat saattavat tulla alemmas vaikean kuuntelun myötä.
Tänään tiedossa on niin ikään abikaronkka koululla, teemana 1980-luku. Ostin kirppikseltä aivan hirveän, kirkuvanvärisen sinipinkin jakkupuvun tapahtumaa varten :'D Aion täydentää kokonaisuutta räikeänpinkeillä korkkareilla ja sinisillä sukkahousuilla sekä rusettipannalla. Kasarityylini on siis täydellinen XD Kävin vielä ostamassa tölkin Sangriaa karonkkaa sekä huomisia penkkareita varten. En malta odottaa! Karkkivarastoja on vielä tehostettu lätkäliigoilla, nyt pitäisi sitten kaivaa kaikki mahdolliset ulkovaatteet esille, sillä pakkasta on luvattu yli 20 astetta, joten lavalle oikeasti jäätyy ilman tarvittavia ulkovaatteita. No, jos en ole kirjoittamassa tänne viikon sisään, olen mitä todennäköisimmin sairaalassa paleltumien takia... vitsi vitsi! Kivoja penkkareita kaikille muillekin abeille!