Huhu (The Children's Hour/1961) Melodraamassa kaksi nuorta opettajatarta Karen Wright (Audrey Hepburn) ja Martha Dobie (Shirley MacLaine) joutuvat elämänsä pyöritykseen, kun heidän tyttökoulunsa sosiopaattinen oppilas alkaa levittää huhua, että opettajien välillä olisi muutakin kuin ystävyyttä. Pian koulu on suljettu, oikeusjuttu hävitty ja opettajien elämä syöksykierteessä. Vaarassa on myös Karenin kihlaus ja häät lääkäri Joen (James Garner) kanssa. Huhu oli aiheeltaan ihan mielenkiintoinen elokuva, sillä tuskin monessa 1960-luvun elokuvassa käsitellään homoseksuaalisuutta tai lesbosuhteita. Asioista ei tosin puhuta niiden oikeilla nimillä  ja muutenkin katsoja joutuu onkimaan vihjeitä dialogista, kun mitään ei mainita suoraan. Pääosien Hepburn ja MacLaine ovat hyviä rooleissaan eikä tämä elokuva oikeastaan ole mitenkään huono tai pitkäveteinen. Loppuratkaisu on melodraamalle tyypillisesti melko onneton, mutta ennalta-arvattava. Vähän turhan melodramaattinen filmi tämä kyllä on eikä kaikkea sitä asioiden pyörittelyä ja valittamista meinaa koko aikaa jaksaa. Ihan kelpo pätkä, mutta ei ehkä kuulu niihin ohjaaja William Wylerin parhaimpiin elokuviin.

Neuvottelija (The Negotiator/1998) F. Gary Grayn trillerissä maineikas poliisin neuvottelija Danny (Samuel L. Jackson) lavastetaan syylliseksi työparinsa Naten murhaan ja vankila uhkaa viatonta miestä. Tämän seurauksena Danny ottaa sisäisen tutkinnan osastolle panttivangeiksi muutaman ihmisen ja alkaa kivenkova panttivankidraama, jossa panoksena on oikeiden syyllisten löytäminen ja suuren korruptioskandaalin paljastaminen. Vastaneuvottelijana toimii jopa Dannyakin kovempi Chris Sabian (Kevin Spacey). Viimein sain nähdä tämä elokuvan, jonka olin missannut typerästi noin viikko takaperin. Tämän elokuvan kohdalla huomaa hyvin, miten pahaa hallaa mainokset tekevät elokuvalle - jännitys katkeaa naurettavan useasti ja vielä hyvissä kohdissa. Sitten täytyy taas alkaa jännittää henkilöiden kohtaloa uudestaan mainosten jälkeen. TV Viiden mainospolitiikka on muutenkin Suomen huonointa, joten ko. kanavalta on erittäin rasittavaa katsoa mitään elokuvaa. Kuitenkin! Neuvottelija oli varsin jännittävä, mutta ei paras näkemäni jännäri. Juoni on toimiva, poliisit kivikovia ja jännitettävää riittää useammankin asian puolesta. Pääosien Jackson ja Spacey näyttelivät  yhdessä jo filkassa On aika tappaa, mutta heillä ei ollut juurikaan yhteisiä kohtauksia. Tässä elokuvassa he pääsevät tähdiksi ja kaksikko pelaa oikein mukavasti yhteen. Juonessa on sopivasti käänteitä ja yhtään ei voi tietää, kuka on pahis ja kuka hyvis. Loppuratkaisukin on varsin kiinnostava. Missään nimessä Neuvottelija ei ole huono elokuva, vaan oikein hyvä ja viihdyttävä katselukokemus. Suosittelen jännityksen ystäville.

Koeviikkoa on tässä taaperrettu eteenpäin ja enää on englannin preliminääri jäljellä, edessä huomenna. Äikän preliminääri oli tänään ja se meni kai ihan hyvin, äikänkokeista on usein paha mennä itse sanomaan. Seuraavaksi onkin sitten vuorossa kirjoituksia: ensi perjantaina äidinkielen tekstitaito ja seuraavalla viikolla enkun ja saksan kuuntelut. Nelosjakso ei kuitenkaan ole osaltani mitään lomailua, vaan minulla on peräti yksi ylimääräinen englanninkurssi tiedossa :'D Sitäkin voisi pikku hiljaa alkaa kehitellä, että mihin sitä sitten hakisi kunhan nuo yliopistohaut ja muut alkavat. Penkkaritkin lähestyvät kiitävällä vauhdilla - saan pukuni maanantaina ja sitten koko asu on oikeastaan valmis kun sain sen luudankin vihdoin hankittua.