Viime kirjoituksessa raivosin siitä, että olin jättänyt täysin huomaamatta Neloselta tulleen elokuvan Neuvottelija, jossa suosikkitähteni Kevin Spacey on toisessa pääroolissa. Onni kuitenkin potkaisi ilmiömäisesti: mummolla käydessäni huomasin tv-lehdestä, että samainen filmi tulee ensi keskiviikkona TV Viideltä! Mahtavaa!! Saan sittenkin nähdä Spaceyn charmikasta näyttelyä enkä siis menetä mitään! Nyt vain pitäisi jaksaa odottaa keskiviikkoon asti (kaiken huipuksi torstaina taitaa olla enkun preliminääri, joten edeltävänä iltana tulee valitettavasti valvottua), mutta onneksi sitä ennen tulee taitoluistelua ja pari ihan kiinnostavaa filmiä. Kävin myös tänään penkkaripuvun viimeisessä sovituksessa ja asu oli jotakuinkin valmis - tai ainakaan mitään korjauksia ei enää tarvitse mekkoon ruveta tekemään. Viikon päästä maanantaina haen sitten asuni valmiina. Pukeudun jo pitkään fanittamani anime- ja mangasarja Hetalian Englannin naisversioksi ja kaikki muu on jo valmiina tai tekeillä, paitsi luuta, mutta näin sellaisia Tokmannilla. Pitäisi vain muistaa käydä ostamassa!

Taitoluistelun EM-kisat ovat siis paraikaa menossa. Olen seurannut kaikki muut lähetykset intensiivisesti kakkoselta paitsi jäätanssin, josta en suoraan sanottuna ymmärrä mitään. Sitä seuratakseen pitäisi kai tietää tanssistakin jotakin ja se ei ole ollenkaan omaa alaani! Pariluistelussa mitalit jaettiin eilen ja yksi suosikkipareistani, Saksan Robin Szolkowy & Aliona Savchenko nappasi voiton muutaman pisteen erolla Venäjän Yuko Kavagutiin ja Alexander Smirnoviin. Saksalaisten luistelu vapaaohjelmassa ei kuitenkaan ollut mitenkään täydellistä (soolopiruetti meni Alionan osalta ihan pieleen ja yhdessä soolohypyssä oli helpotusta) mutta ohjelman muut ansiot kai nostivat parin sitten voittoon. Heidän esittämisensä on kyllä aivan loistavaa ja paria on mielestäni todella mukava katsella. Venäjän pari sai mielestäni vapaaohjelmasta liian matalat pisteet, mutta he luistelivat molemmissa ohjelmissa myös todella hyvin ja varsinkin lyhytohjelman noston alastulo oli suorastaan jäätävä! Lemppariparini, Saksan Maylin Hausch & Daniel Wende luisteli tasolleen hyvin ja he olivat kuudensia. En pidä Wendeä mitenkään huippuhyvännäköisenä, mutta miehessä on jotakin sellaista komeutta, että hänen ulkonäkönsä vetää minua puoleensa. Meinasin saada slaagin, kun heidän luistelunsa tuli lyhytohjelmassa ruutuun :'D Mukavahan silmää miellyttävän parin luistelua on katsella~ Kilpailu oli ihan tasokas, vaikka pahannäköisiä kaatumisiakin sattui (brittipari kaatui yhdessä nostossa, mutta mitään huippupahaa loukkaantumista ei kuitenkaan onneksi käynyt),

Miesten lyhytohjelmassa oli muutamia tosi kivoja ohjelmia, mutta ennakkosuosikit Brian Joubert ja Tomas Verner eivät kuitenkaan aivan parhaalla mahdollisella tavalla onnistuneet. Joubertilla oli edellinen kausikin kyllä aika vaikea, mutta tällä kaudella hän on luistellut kuitenkin hyvin. Aina ei kyllä voi onnistua... Vernerin ohjelmasta tykkäsin paljon ja hänen koko olemuksensa on jotenkin vetoava, mutta valitettavasti hänkään ei onnistunut niin hyvin. Florent Amodio sen sijaan onnistui mainiosti ja johtaa, mutta olen eniten Tsekin Michael Brezinan puolella - hän luisteli jo viime kaudella EM- ja MM-kisoissa molemmissa neljänneksi, joten mitali olisi nyt enemmän kuin ansaittu! Yllätyin siitä, että Sveitsin Stephane Lambiel lopetti viime kaudella uransa. En tiennyt tästä mitään ja olin vähän pettynyt, koska hän ei koskaan voittanut Euroopan mestaruutta ja olisi voinut kuvitella, että hän päättäisi uransa kotikisoissa. EM-kisathan ovat Bernissä, mutta näköjään Lambiel ei sitten luistele. Harmi! Pidin paljon hänen ohjelmistaan ja esittämisestään. Ja ne piruetit, maailman huippua!

Tänään luistelut jatkuvat naisten lyhytohjelmalla ja huomenna on naisten ja miesten vapaaohjelmat. Viikonlopun leffaohjelmassa on pari Sean Conneryn filmiä ja molemmista tarkempaa analyysia tänne blogiin sitten ajallaan.