Highlander - Kuolematon (Highlander/1986) 1980-luvun toimintaeepoksessa kuolematon skotlantilaisklaanin jäsen Connor "Russel Nash" MacLeon (Cristopher Lambert) kohtaa pahimman vihollisensa Kurganin. Panoksena kuolemattomien välisissä taisteluissa on salaperäisenä odottava Palkinto, joka annetaan viimeisenä hengissä olevalle kuolemattomalle. Tarinassa seurataan välillä 1500-luvun tapahtumia ja välillä keskitytään ratkaisuhetkiin 1980-luvun synkillä kujilla, jossa MacLeon toisten kuolemattomien lisäksi kohtaa uteliaan toimittajanaisen. Odotin Highlanderilta huomattavasti enemmän enkä mitenkään erityisesti pitänyt elokuvasta. Juoni on melko sekava ja siinä hypitään paikasta toiseen. Elokuva ei onnistu olemaan tarpeeksi eeppinen tai jännittävä, vaan se on vain paatoksellinen ja olevinaan eeppinen. Taistelukohtaukset ovat ihan tyylikkäitä, mutta lopussa seikkailleet piirretyt demonit olivat suorastaan huvittavan näköisiä. Jotenkin tämä elokuva ei onnistu olemaan tarpeeksi uskottava ja mukaan on tietysti tunnettu rakkaustarina, joka on kyllä ihan mukava lisä muuten melko puuduttavaan pakettiin. Komean näköinen elokuva Highlander tosin on, Skotlannin maisemat ja New Yorkin synkät kujat on kuvattu hienosti. Olin myös pettynyt siihen, miten pieni rooli Sean Connerylla loppujen lopuksi oli filmissä! Olin odottanut hänen olevan mukana kauemmin, mutta häntä näytettiin ehkä noin 15 minuutin ajan. Ne minuutit olivat kyllä ihan mukavaa tavaraa, mutta voi voi Connery kun menit kuolemaan liian aikaisin. En oikein pitänyt elokuvasta, mutta toiminnan ystäville tämä on ihan katsottava paketti.

Taitoluistelun EM-kisat saivat myös päätöksensä. Naisten lyhytohjelma oli näin suomalaisittain iloinen Kiira Korven menestyksen ansiosta, mutta olin itse iloisempi eurooppalaissuosikkini Ksenia Makarovan mainiosta suorituksesta. Carolina Kostner ei ollut parhaimmillaan, mutta en ollut erityisen yllättynyt. Olen nähnyt häneltä todella huonoja ohjelmia ja ymmärsin epäonnistumiset, sillä hän oli vaikeuttanut ohjelmaansa juuri EM-kisojen edellä. Sarah Maierin hyvä suoritus oli myös todella hyvä asia, sillä hänellä on ollut vaikeita kausia ja loukkaantumisia ja onnistuminen oli oikeutettua. Asetelmat kuitenkin todella heilahtivat vapaaohjelmassa, jossa Kiira epäonnistui pudoten lopputuloksissa kolmanneksi. Minun on kyllä pakko myöntää, että en ole kertaakaan nähnyt häneltä onnistunutta vapaaohjelmaa, mutta toisaalta en katso taitoluistelusta kuin arvokisat (EM ja MM, mahdolliset olympialaiset) vuosittain. Tästä huolimatta olin pettynyt Kiiran suoritukseen, vaikka osasin kyllä jo aavistella epäonnistumista. En tietenkään toivonut asiaa, mutta aikaisempien suoritusten perusteella en myöskään odottanut ihmettä. Kostner sen sijaan esiintyi mainiosti parista pikkuvirheestä huolimatta, mutta sai mielestäni liian korkeat pisteet ohjelmastaan, vaikka se tasokas olikin. Harmikseni myöskään Ksenia Makarovan suoritus ei ollut erityisen onnistunut ja hän valitettavasti putosi neljänneksi. Sen sijaan toinen venäläinen Aljena Leonova luisteli vapaaohjelmassa oikein hyvin ja onnistui nousemaan 13. sijalta viidenneksi. Ensi EM-kisoissa näemme siis kolme Venäjän edustajaa! Voiton nappasi lopulta Sarah Meier, joka onnistui luistelemaan ohjelmansa läpi ilman suurempia virheitä ja räjäytti pankin hienoisena yllätysvoittajana. Yleisö huusi kuin riivattu ja minusta ohjelma oli mainio niin musiikiltaan kuin muiltakin osiltaan. Naisten kisa oli eurooppalaisella tasolla siis varsin tasokas ja Suomeenkin saatiin yksi mitali. Toinen suomalainen Julia Turkkila luisteli myös tosi hyvin ollen viidestoista ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan. Toivottavasti menestys jatkuu myös junioreiden MM-kisoissa!

Miesten vapaaohejelmaan lähdin katsojana kovin toivein suosikkini Michal Brezinan kannalta, sillä hän luisteli lyhytohjelmassa hyvin ja toivoin todella hänelle mitalia. Edellisissä EM- ja MM-kisoissa hän oli peräti neljäs, mutta sain pettyä pahasti Brezinan epäonnistuessa pahasti ohjelmassaan. Ohjelma oli sama kuin viime vuonna, Gershwinin mainioon An American In Paris-musiikkiin laadittu ja pidän siitä paljon, joten olin todella pettynyt kun Brezina luisteli huonosti ja putosi tuloslistalla jonnekin sijan 10 paikkeille. Toivottavasti hän pystyy parempaan suoritukseen tulevissa MM-kisoissa. Brian Joubert sen sijaan luisteli oman vapaaohjelmansa jäätävän hyvin ja onnistui nousemaan seitsemänneltä sijalta vapaaohjelman kärkeen jäätävän hyvällä, lähes virheettömällä suorituksella. Hän johtikin kisaa pitkään ja sai laskea ohitseen vain toisen ranskalaisen, kisaa jo lyhytohjelman jälkeen johtaneen Florent Amodion, jonka ohjelma oli kerrassaan mahtava ja luistelija itse todella sympaattinen tuttavuus. Hän olisi mielestäni saanut saada enemmän pisteitä, mutta voitti kilpailun joka tapauksessa. Kolmantena lyhärin jälkeen ollut Artur Gachinski kaatui suorituksessaan ja putosi lopulta viidenneksi, sillä Belgian hyvin luistellut Kevin van der Perren meni hänen edelleen. Kolmas sija ei kuitenkaan pitänyt, sillä Tomas Verner luisteli tarpeeksi hyvin saavuttaakseen kolmannen sijan. Hänkään ei tosin onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta ohjelma oli hyvä ja olin iloinen hänen onnistumisestaan, koska Vernerillä on ollut pari vaikeampaa kautta takanaan ja mitali oli tervetullut. Miesten kisa oli siis tasokas, vaikka oman suosikkini kohdalla sainkin pettyä. Odotan innolla eurooppalaismenestystä tulevissa MM-kisoissa, vaikka muiden maiden luistelijoiden haaste voi olla liian kova. Toivottavasti herrat pystyvät silti parhaaseensa. Mielenkiintoisena kuriositeettina: kolmessa näkemässäni miesten vapaaohjelmassa oli käytetty Michael Jacksonin musiikkia ja puvutkin olivat Jacksonia luistelleilla aika samantyyliset. Jokin trendi, kenties? Yleisö ainakin huusi täyttä kurkkua tutun musiikin soidessa :'D