Viikon urheiluannos on saatu hyvin koostettua taitoluistelun MM-kisojen lähetyksiä seuraamalla. Jäätanssia en seuraa (mielestäni se on jotenkin vaikeatajuista ja pitäisi varmaan tietää tanssista jotakin että sitä voisi seurata kunnolla), mutta kaikki muut lähetykset olen tähän mennessä katsonut. Ja kuten tein EM-kisojenkin jälkeen, hieman tarkempaa analyysia eri sarjoista on seuraavana luvassa.

Miesten kilpailuissa latasin kovat toiveet suosikkeideni, Japanin Nobunari Odan ja Tsekin Michal Brezinan onnistumisille. Lyhytohjelman jälkeen tilanne näytti varsinkin Odan kannalta lupaavalta, sillä hän oli siinä vaiheessa toinen. Mestaruus oli oikeastaan lyhärin jälkeen jo ratkaistu - Patrick Chanin ME-pisteiden ohittaminen vapaaohjelmassa ei sitten onnistunut keltään. Kaikki kunnia Chanille ja hänen luistelulleen, mutta minä en vain jotenkin pidä hänestä sitten yhtään. Hän on hyvä luistelija ja näin pois päin mutta kun en vaan tykkää niin en tykkään, ei voi mitään. Daisuke Takahashi oli lyhärin jälkeen kolmantena ja olin positiivisesti yllättynyt myös Venäjän nuoren Artur Gachinskin luistelusta. Evan Lysacek on ilmeisesti lopettanut kun häntä ei näkynyt ja Johnny Weirkin loisti poissaolollaan - liekö loukkaantunut? En seuraa taitoluistelu-uutisia (vaikka varmaan pitäisi), joten en osaa sanoa.
Vapaaohjelmassa Chan ei luistellut täydellisesti mutta oli lyhytohjelman ME-pisteidensä turvin lopulta ylivoimainen. Nobunari Oda luisteli hyvin, aika varman päälle, mutta sai mielestäni ihan liian matalat pisteet ja jäi mitalien ulkopuolelle. Kuudes sija oli sinällään pettymys, koska Odalla oli mitalisauma! Daisuke Takahashin mahdollisuudet menivät siinä, kun hänen teränsä hajosi ensimmäisessä hypyssä ja sitä jouduttiin ruuvaamaan ja koko ohjelma jäi jotenkin epävarmaksi. Pyyh. Japanilaisista Takahiko Kozuka sen sijaa luisteli hyvin ja tuli toiseksi ja Venäjän Gachinski sijoittui kolmanneksi, mikä oli mielestäni hienoa, vaikken hänen faninsa olekaan. Michal Brezina onnistui mainiosti ja oli taas neljäs kuten viime vuonnakin. Olisi ollut mukavaa, jos hän olisi saanut mitalin, mutta kaikkea ei voi saada ja neljänteen sijaan voi olla tosi tyytyväinen EM-epäonnistumisen jälkeen. Kaikkein iloisin olin kuitenkin Espanjan Javier Fernandezin kymmenennestä tilasta. En nähnyt hänen kumpaakaan ohjelmaa, mutta olen nähnyt ne useasti aiemmin ja olin tosi tyytyväinen hänen sijoituksestaan! Ranskan Joubert ei nyt onnistunut ja Tsekin Tomas Vernerin kisat olivat niin ikään epäonniset.

Pariluistelussa jännitysmomentti saatiin aikaan jo lyhytyohjelman jälkeen, kun Venäjän uusi pari, kokeneet Tatjana Volosozhar ja Maksim Trankov luistelivat todella nappiin ollen kolmansia. Sen sijaan Venäjän Kavaguti/Smirnov-pari ei oikein onnistunut ja jäi kauas kärjestä. Yksi lempipareistani, Saksan Savchenko/Szolkowy luistelivat tuttuun tyyliin hyvin ja olivat lyhytohjelman jälkeen toisina - johtopaikkaa pitivät Kiinan Pang/Tong - pari.
Olisin tietysti toivonut Saksan parin johtavan jo lyhärin jälkeen, mutta he saivat näytönpaikkansa vapaaohjelmassa, joka onnistui lähes täydellisesti ja siivitti heidät ansaittuun voittoon. Pidän todella paljon heidän Pink Panther-ohjelmastaan ja erityisesti heidän esiintymisensä oli jälleen kerran mainiota - heitoista puhumattakaan! Volosozhar/Trankov onnistuivat myös todella hyvin ja nousivat toiseksi lopputuloksissa Pang/Tong-parin ohi. Ihastuin heti uuteen venäläispariin ja toivonkin näkeväni heiltä entistä parempaa luistelua jatkossa! Mielenkiintoisena kuriositeetiina: Volosozharin entinen pari Stanislav Morozov on heidän valmentajansa. Olen aina pitänyt Maksim Trankovista ja hän muodostaakin näyttävän ja hyvän parin Volosozharin kanssa. Olin myös iloinen siitä, että ykköslemppariparini, Saksan Maylin Hauschin ja Daniel Wenden luistelu näytettiin! He eivät ole mikään huippupari, mutta jotenkin pidän heistä paljon ja he sijoittuivat tyylikkäästi 12 sijalle. Suomellahan ei pariluisteluparia ole, mutta ehkäpä tämä vääristymä saadaan joskus korjattua!

Sitten olikin aika keskittyä eniten televisioituun ja suomalaisittain kiinnostavimpaan kilpailutapahtumaan eli naisten luisteluun. Tsemmpasin toki Kiira Korpea, mutta ykköskannatukseni saivat suosikkiluistelijani eli Japanin Miki Ando sekä Venäjän Ksenia Makarova. Molemmat luistelivatkin erinomaisesti ja olivat lyhytohjelman jälkeen toisena ja kolmantena. Johdossa oli Korean Yuna Kim, mutta hän ei luistellut kovin hyvin hänen tasoonsa nähden. Kim oli keskittänyt kaiken tarmonsa näihin kisoihin, joten vertailu aiempiin kauden kisoihin oli mahdotonta. Japanin Mao Asadan kausi oli ollut vaikea, ja hän luistelikin sen mukaisesti ollen lyhärin jälkeen 6:s. Vai 7:s? En enää muista tarkalleen. Kiira Korpi epäonnistui yhdessä hypyssä, juuri hyppy-yhdistelmässä ja kaatui, mutta muu ohjelma sujui hyvin ja hän jäi yhdeksänneksi. Niin ikävää kuin se onkin, olen nähnyt Kiiralta tosi harvoin onnistuneita ohjelmia enkä kieltämättä odottanutkaan mitään suuria, mutta ainahan iso virhe harmittaa. Venäjän Aliona Leonova luisteli Makarovan tapaan hyvin ja Suomen Juulia Turkkila luisteli tasoonsa nähden niinikään mainiosti.

Tänään olikin sitten vuorossa vapaaohjelma, jossa nähtiin sekä mainioita että vähemmän hyviä suorituksia. Epäonnistujista jäi parhaiten mieleen USA:n Rachel Flatt, jolta olen yleensä nähnyt hyviä vapaaohjelmia. Alemmas sijoittuneista luistelijoista Georgian Elene Gedevanishvili sekä Ruotsin Joshi ja Viktoria Helgesson luistelivat hyvin ja varsinkin Elene nousi tuloslistoilla monta sijaa. Turkkila luisteli jälleen hyvin ja oli tuloksissa 20:s, mikä oli hänelle varmasti huippusuoritus. Kärkipäässä Asada ei luistellut yhtään lyhäriä paremmin, mutta Leonova sen sijaan jatkoi mainiota tasoaan ja sai tosi hyvät pisteet mielestäni erinomaisesta ohjelmastaan, joka oli laadittu Noidat-elokuvan musiikkiin. Leonova tuli neljänneksi, mutta mielelläni olisin suonut hänelle mitalin. Pronssia sai kuitenkin Italian Carolina Kostner, joka luisteli vaihteeksi todella hyvin. Kiira ei niin ikään juuri onnistunut ohjelmassaan niin hyvin kuin olisi voinut odottaa, mutta teki silti ennätyspisteensä ja oli tuloksissa yhdeksäs, mikä on mielestäni mainio sija ja takaa Suomelle kaksi paikkaa seuraaviinkin kisoihin. Hyvä, Kiira!
Voittokamppailu oli hermojaraastava varsinkin minulle Miki Andon fanina. Olinkin todella iloinen, kun hän luisteli lähes täydellisesti, sai yli 130 pistettä ja nappasi odotetun toisen maailmanmestaruutensa! Jee! Yuna Kim taipui toiseksi, sillä hän ei luistellut niin hyvin kuin olisi voinut kuvitella eikä onnistunut saamaan tarpeeksi pisteitä Andon lyömiseksi. Olin aivan varma, että Kim voittaa joka tapauksessa ja olin jo valmistunut iloitsemaan Andon hopeamitalista, mutta kun Kimin pisteet selvisivät, riemastuin todella Andon voitosta! Kimkin luisteli kyllä ihan hyvin ja ansaitsi hopeansa, onnittelut hänelle siitä. Mutta sen sijaan Ksenia Makarova sai mielestäni ihan liian vähän pisteitä ohjelmastaan, vaikka siinä jonkin verran virheitä olikin. Hän jäi vasta seitsemänneksi, mistä olin harmissani sillä pidän todella Makarovasta. Toisaalta hän on kovin nuori ja parempia kisoja on vielä edessä. Ehkäpä Sotsin olympialaisissa 2014?

Jäljellä on vielä loppunäytös, jonka aion tapojeni vastaisesti tänä vuonna katsoa, sillä näytösohjelmat ovat alkaneet kiinnostaa. Odotan erityisesti Andoa sekä Savchenko/Szolkowya. Huomenna sitten selviää, millaisia näytöspaloja luistelijoilla on meille katsojille tarjota!