Menestyksen huuma (Sweet Smell of Success/1957) Film noir-tyylisessä mediamaailman "parhaita" puolia kuvaavassa filkassa lehtikolumnisti J. J. Hunsecker (Burt Lancaster) käskee hänelle juttuja hankkivaa lehtimiestä Sidney Falcoa (Tony Curtis) järjestämään jollain lailla välirikon siskonsa (Susan Harris) ja tämän kihlatun välille. Suunnitelman toteuttaminen vaatii kaikenlaisia kieroja käänteitä eikä draamalta voida välttyä. Ajattelin katsoa tämän elokuvan, koska se tuli Teemalta, ei ollut liian pitkä ja minulla ei ollut parempaakaan tekemistä. Hyvät näyttelijät pääosissa kiinnostivat: Curtis oli hyvä Falcon roolissa eikä Lancasterissakaan mitään vikaa ollut. Mediajuoni toimii edelleen ihan kohtalaisesti, vaikka viihdemaailma onkin muuttunut huomattavasti sitten 1950-luvun. Tässä filmissä ei vain jotenkin tuntunut tapahtuvan oikein mitään ja tästä syystä elokuva jäi minulle melko yhdentekeväksi. Ihan kivahan tätä oli kyllä seurata, mutta mitenkään erityisen hyvä tämä ei mielestäni ollut. Loppu on... sanotaanko kylmentävä. Elokuva ei lopu oikeastaan mitenkään järkevästi ja jää mielestäni jotenkin kesken. Loppu tulee ehkä vähän yllättäen kaikkien niiden käänteiden jälkeen. Ehkä aihe ei vain jaksanut kiinnostaa tarpeeksi enkä jaksanut muutenkaan välittää hahmojen kohtalosta. Ihan katsottava ja OK, mutta ei mielestäni mitenkään ihmeellinen.

Elät vain kahdesti (You Only Live Twice/1967) Sean Connery on alussa kuolleeksi lavastettava James Bond, kun elokuvasarjassa matkataan tällä kertaa Japaninmaalle. Yhdysvaltain avaruusraketti kaapataan kummallisesti ja syylliseksi epäillään Neuvostoliittoa. Bond kuitenkin lähetetään tutkimaan asiaa Japaniin ja pian Neuvostoliiton rakettikin kaapataan. Suurvallat ovat pian sodan partaalla ja Bondin täytyy selvittää rikollisjärjestö Spectren puuhastelulta näyttävä arvoitus ennen kuin ydinsota alkaa. Elät vain kahdesti on jopa Bondejen mittapuulla harvinaisen naurettava ja pääasiassa hölmö. Avaruuskohtaukset ovat melko huonohkosti tehtyjä (tätä tosin saattaa 1960-lukulaisuus osaltaan selittää) ja studiossa kuvatut autolla ja lentokoneilla ajelukohtaukset ovat tavallistakin surkeampia ja tökerömpiä. En osaa määritellä juonen järkevyyttä, mutta kaikki perusainekset ovat kasassa älyttömästä paikasta pomppaavaa M15:n toimistoa ja valkoista kissaa silittelevää pääroistoa myöten. Takaa-ajokohtaus helikoptereilla on ihan hauska, mutta voi voi sitä studiossa kuvaamisen huonoutta! On tässä elokuvassa ihan hyviäkin aineksia, mutta pääasiassa tämä on kieltämättä melko typerä. Sean Connery on kuitenkin komea kuten aina ja Bond-tytöt nättejä. Ja hei, ulkomaalaiset sentään puhuvat keskenään maan kieltä!

Kävimme tänään iskän kanssa mökillä pudottelemassa lunta saunan, kuurin ja huusin katoilta. Tai iskä pudotti - minä valvoin työtä, raahustin ympäriinsä puolentoista metrin umpihangessa ja kaivoin yhtä saunan kuistin suojaksi laitettavaa luukkua ulos hangesta, jonne se oli pudonnut ja puoliksi hautautunut. Otin myös tyylikkäitä lumivalokuvia ja istuskelin kuistilla kun ei ollut parempaakaan puuhaa. Jäälle ei oikein ollut menemistä, kun vesi oli sen verran alhaalla, että sinne kiipeäminen olisi ollut vaikeaa. Ja sitä lunta tosiaankin oli metritolkulla. Kengät olivat aivan märät ja samoin lapaset kun vihdoin pääsimme lähtemään mökiltä. Onneksi sentään löysin aamulla omat ulkohousuni niin ei tarvinnut lähteä äitin ylileveälahkeisissa ulkohousuissa tarpomaan umpihankeen!

Olen nyt selvinnyt preliminääreistä ja koeviikoista muutenkin. Nyt pitäisi sitten yrittää ehtiä lukea edes jotakin ensi viikolla olevaa äikän tekstitaitoa ja sitä seuraavalla viikolla olevia englannin ja saksan kuunteluita varten. Toivottavasti saisin nyt motivoitua itseäni tarpeeksi siihen, että saisin lukettua kunnolla näiden jäljellä olevien päivien aikana. Mutta hei: ensi lauantaina kolmoselta tulee yksi kaikkien aikojen lempileffoistani, loistava American Beauty! Jotain onnellista sentään tiedossa~ Ja suunnitelmissa on pitää kaverin kanssa leffailta perjantaina rankan äikänkirjoitusurakan jälkeen. Ohjelmistossa on ainakin Yksi lensi yli käenpesän, toinen filmi ei ole vielä täysin varma mutta todennäköisesti se tulee olemaan Epäillyt, mikäli onnistumme löytämään sen Makuunista. Pitäkää peukkuja, niin saamme varmasti laatufilmin käsiimme!